Порционира се половинката пиле, осолява се и се запържва в сгорещеното олио за около 5 мин., след което се наливат 250 мл топла вода, огънят се намалява , тенджерата се захлупва с капак и се оставя месото да се задуши на тих огън, Когато водата се изпари и месото остане на масло, тенджерата се дръпва от огъня. Изваждат се парчетата пилешко. В останалата мазнина се запържват добре изчистените и измити и нарязани на по едри парчета печурки. След като пуснат собствената си течност, към гъбите се прибавят 350 мл топла вода и се оставят да се позадушат. След като гъбите омекнат, към тях се прибавят парчетата месо. Течността в ястието трябва да е около 300 мл. Сгъстява се с брашно, колкото е необходимо. Накрая се прибавя цялото топено сирене и черния пипер(гъбите изискват много черен пипер).